Lichtpuntje

Er is een lichtpuntje…..

Deze periode doet een beetje denken aan de lange perioden die zeelui vroeger op zee waren zonder dat zij land zagen. De zeelui moesten toen keihard werken om het schip varende te houden. Terwijl zij dat deden motiveerden zij zichzelf én elkaar door het zingen van de ons bekende shanty liedjes. En als er dan eindelijk weer land in zicht kwam dan was het feest. Dan gingen zij los om zo maar eens te zeggen.

Het voorgaande heeft best enige gelijkenis met de huidige tijd.  We kijken smachtend uit naar het moment dat er land in zicht komt. Of beter gezegd dat we er weer met elkaar gezongen kan worden. Dat we elkaar weer kunnen ontmoeten en  motiveren, samen uitkijken naar de geplande optredens.

Om door deze lastige periode te komen hebben de leden een zg “aftelkalender” ontvangen. Nee, niet zo’n meetlint waar je vroeger in militaire dienst de dagen op aftelde, of afknipte, naar het moment dat je eindelijk afzwaaide. Met deze kalender tellen we de weken af naar het moment dat we hopelijk weer met elkaar mogen zingen / repeteren.
De aftelkalender heeft een opdracht, nl er is voor iedere week een lied gekozen dat geoefend kan worden. Het maakt niet uit waar je dat oefenen doet. Onder de douche, in bad, in de tuin, op het strand of op de fiets. Op deze manier hou je je stem in vorm én blijft tekst en melodie goed in je brein zitten. Op deze manier komen we allemaal goed voorbereid op de eerste repetitie.

Bollenstreekomroep helpt

De programmamaker van “Terug naar Zee” bij de Bollenstreekomroep zendt wekelijks op dinsdagavond tussen 19-20 uur één van de nummers van de aftelkalender op de radio uit ter ondersteuning van deze voorbereiding.