Onze initiatiefnemer en voorzitter van de commissie

Daan de Ridder
Wissel bokaal

Tijdens de Alg. ledenvergadering, als vast onderdeel van de vergadering, reikt het bestuur de “Daan de Ridder bokaal” uit.

Het bestuur zet een groep of iemand in het zonnetje, omdat hij/zij zich extra verdienstelijk heeft/hebben gemaakt voor onze vereniging. Veel mensen zetten een extra tandje bij en steken regelmatig hun handen uit de mouwen.

Thuis trofee
Daan de Ridder, voorzitter Jaap Beunder, Jan Meijer en zijn echtgenoot

2023

Woensdag 1 maart werd tijdens de algemene ledenvergadering weer de Daan de Ridder bokaal uitgereikt en dit keer aan:

Theo Hogervorst

vlnr voorzitter Jan Beunder, Daan en Theo

Het lijkt zo gewoon dat wij op woensdagavond zingen en tijdens optredens het podium opgaan. Alle stoelen staan klaar, de muziekstandaards zijn in elkaar geschroefd en de muziekinstallatie wordt aangesloten. Bij een optreden pakken wij een blauw boek uit de kist en na het zingen doen wij het blauwe boek weer netjes terug. Vele handen maken licht werk, is bij ons het motto. Aan al die mannen die al het werk verrichten een groot compliment en een oprecht dank-je-wel namens het hele koor.

Eén van die mannen doet het sjouwwerk al vanaf het begin. Hij weet precies waar alle kabels naar toe moeten en hoe ze aangesloten moeten worden. Hij verzorgt onze blauwe boeken zodat wij goed kunnen zingen bij de optredens. Hij verzorgt de muziekinstallatie zodat de solisten luid en duidelijk hoorbaar zijn. Ik zeg weleens gekscherend: “Die grote handen aan die kleine knopjes van de muziekinstallatie……..”. Maar die grote handen werken al vele jaren voor ons koor.

De man die zich al jaren extra verdienstelijk maakt voor ons koor is Theo Hogervorst.

Theo, enorm veel dank voor jouw tomeloze inzet voor ons Bollenhart en het is mij een eer om jou de Daan de Ridder bokaal 2023 te mogen uitreiken.

2022


Tijdens de ledenvergadering van mei 2022 is de Daan de Ridder-bokaal uitgereikt aan:

Tinus de Ridder

Tinus met bokaal, Jan de Klerk, Daan en Jaap Beunder

Voorzitter Jaap Beunder begon zijn verhaal met: “Zingen is onze passie en verbindt ons. Het samenzijn op de woensdagavond is een hoogtepunt van de week. En dan komt er een corona virus de wereld in. Onze woensdagavond gaat niet meer door, we mogen onze passie niet meer volgen. De verbinding van het koor is lastig om vast te houden. Het zal in deze bijzondere tijd wel lastig zijn om iemand te vinden die zich extra verdienstelijk heeft gemaakt ? Nee hoor ! We hebben ook iemand in ons koor die in het begin van de corona crisis wekelijks een email schreef met alle wetenswaardigheden van de koorleden. Een bericht waar leden op zaten te wachten.”

Een kleine bloemlezing uit de berichten van Tinus:

  • We hebben Peter Z. ook nog even gebeld hoe het met hem ging, want die is 5 weken geleden geopereerd aan zijn sleutelbeen en daar hadden ze 1 cm van afgeschraapt.
  • Cor K. hebben we ook nog even gesproken en toen ik vroeg hoe gaat het er mee Cor, vertelde hij “HET GAAT, DAAR IS ALLES MEE GEZEGD.” Cor mist het shantykoor heel erg en hij mag van zijn kinderen ook voorlopig zelf geen boodschappen doen . Hij gaat wel af en toe naar zijn zoon om een paar uurtjes helpen bij het klussen. Cor vertelde ook dat hij zijn groentetuintje ook nog heeft en er af en toe op de brommer even op uit gaat om door het “Durp” te scheuren.
  • Henk H. is van de week nog even op een bakkie geweest en die heeft dan altijd wel weer een bloemetje bij zich.
  • Piet Piero van de week nog gesproken toen hij de geraniums aan het water geven was. Hij doet daar goed zijn best mee, want die bakken zien er allemaal prachtig uit.
  • En zo ging het vele weken door. Corona of niet, de lief en leed ging gewoon door. Niet alleen via de mail maar ook persoonlijk werd een bloemetje of een fruitmand gebracht aan de leden die het even nodig hadden. De man die zich de afgelopen tijd extra verdienstelijk heeft gemaakt voor ons koor is…….

Tinus, enorm veel dank voor jouw tomeloze inzet voor ons Bollenhart en het is mij een eer om de naar jouw zoon genoemde bokaal aan jou te mogen uitreiken.

Natuurlijk feliciteren wij Tinus met de prijs. Tinus was zeer vereerd en blij verrast. Daan had 2 maanden zijn mond gehouden om zijn vader te verrassen!!!In 2020 en 2021 is er geen “Daan-de-Ridder-Bokaal” uitgereikt i.v.m. de corona maatregelen

2020

Het 1ste lustrum van de Daan de Ridder bokaal

vanwege de corona maatregelen is er geen bokaal uitgereikt.


2019

De Daan de Ridder bokaal gaat in 2019 naar onze muzikanten. “Zingen is onze passie en verbindt ons. Wij zijn blij dat we zes muzikanten in ons midden hebben, die onze mooie stemmen nog meer glans geven. Er rust immers een extra druk op hun schouders. Zonder muzikanten geen repetitie en/of optreden! A capella zingen proberen we wel eens maar dat gaat ons niet zo goed af. We vinden het wel heel fijn om een zwaaimeester te hebben die leiding geeft bij het ritme en de noten. Maar ook onze dirigent kan het niet alleen. Zonder muziek is zingen helemaal niet leuk. “

Muzikanten:
Arjen van Berkel, Piet Duivenvoorden,
Aad Duivenvoorden, Peter van Kampen,
Arie Duivenvoorden en Leo Zonneveld.
Voorzitter Jaap Beunder en Daan de Ridder

2018

Rein en Ria Jansen ontvingen in 2018 de bokaal als dank voor hun enorme wilskracht.

Rein en Ria Jansen
Daan de Ridder
Jan de Klerk en Arnold Geerlings

2017

Ageeth van de Beek ontving in 2017 deze prijs als bijzondere dank voor haar jarenlange inzet om ons er netjes uit te laten zien.

Voorzitter Arnold Geerlings, Ageeth van Beek en Daan de Ridder

2016

Jan den Elzen ontving de bokaal in 2016 voor zijn tomeloze inzet als bestuurslid van onze vereniging.

Jan den Elzen en Jan de Klerk

2015

De festivalcommissie onder aanvoering van Willem Geerlings was in 2015 de eerste ontvanger van de Daan de Ridder bokaal. Wat een werk verzetten deze mannen, jaar- op – jaar- op- jaar.

Henk Heemskerk, Henny van Schooten, Leo Teeuwen, Willem Geerlings, Wim Koopman, Chris Tetteroo en vooraan Daan de Ridder