Onder leiding van dirigent Jan de Klerk wordt iedere woensdagavond intensief geoefend.

Met ruim 50 zangers is ons repertoire meestal 2-stemmig te horen, maar een aantal nummers zijn zelfs 3-stemmig.

We beschikken over 4 muzikanten; drie man met een accordeon en één man op het keyboard. Voorts is er aanvullende begeleiding met bongo’s, het wasbord en tamboerijn en er zijn nummers bij, waarbij ook nog mondharmonica’s klinken.

Ons repertoire is natuurlijk in eerste instantie gericht op shanty songs en zeemansliedjes maar ook bekende oud Hollandse liedjes worden gekoesterd. Daarnaast telt het repertoire nog een flink aantal mooie of melancholieke nummers zodat het totaal repertoire meer dan 100 nummers kent. Voeg daarbij nog een kerstrepertoire van ruim 40 liederen en het is duidelijk waarom een wekelijkse repetitie noodzakelijk is. Dit is overigens tot genoegen van alle koorleden.

Repertoire
Wij treden op voor een zeer gevarieerd publiek, waarop het repertoire vanzelfsprekend wordt afgestemd. En omdat de Shanty- en Sea–songwereld nu eenmaal internationaal is, kent ons repertoire ook volop Engelse, Duitse en zelfs Spaanse nummers. Voor een bijzonder gezelschap uit Noorwegen is er zelfs een Noors zeemanslied op het repertoire gezet. Bij ons 5-jarig en 10-jarig bestaan hebben we met veel plezier deelgenomen aan festivals in Duitsland. Ook bij het jaarlijkse bloemencorso in april en ons jaarlijkse festival in augustus zien wij steeds veel buitenlandse bezoekers. Bij optredens in tehuizen brengen wij bij voorkeur liedjes ten gehoor die volop kunnen worden meegezongen.

Voor ons jubileum concert dat we op 16 oktober 2022 gaan vieren staan 5 nieuwe liedjes op het programma.

Onze muziek beluisteren
In de bijna 20 jaar dat ons koor bestaat, zijn 3 CD ’s vervaardigd. Zie voor details van deze CD’s op de speciale pagina CD’s in ons menu.

Uiteraard zijn deze CD’s te bestellen. Stuur uw mail en U kunt thuis urenlang naar onze nummers luisteren. Via de regionale Bollenstreek Omroep is onze muziek ook nog al eens te beluisteren.

Commissies

Het koor beschikt over een muziek-, kleding-, sponsor- en jubileumcommissie.